+31(0)546-579865

Sallandse Heuvelrug

Geplaatst: 20-09-2017

Natuurmuseum Holterberg is een natuurmuseum en informatiecentrum voor het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug in de gemeente Rijssen-Holten.
Het museum ligt aan de rand van de Sallandse Heuvelrug.
Het natuurmuseum heeft één van de grootste collecties Europese dierensoorten en heeft meer dan 1000 dieren tentoongesteld in de elf levensgrote diorama’s. De dieren die variëren van de grootste zangvogel van Nederland, tot aan de enigste aap die voorkomt in Europa, worden tentoongesteld in hun natuurlijke houding en leefomgeving. In het Natuurmuseum beleeft u de natuur van dichtbij!

Het museum staat bekend als één van de meest belangrijke natuurmusea van Nederland. 

Het natuurmuseum ligt aan de rand van de Holterberg, Sallandse Heuvelrug.
Het museum ligt dichtbij het Nationaal Park, daarom zijn er leuke dingen in de omgeving te doen, zoals wandelen, fietsen, of een bezoek brengen aan de Canadese begraafplaats.
 
Wanneer u wilt wandelen heeft het museum routes voor uw uitgezet die variëren van 3 tot 12,5 km, deze routes kunt u op aanvraag met een gids lopen. Ook is er een wandelroute uitgezet van 10 km waarbij u gelijk naar het Canadese begraafplaats toe loopt.
 
Wanneer u wilt fietsen zijn er ook verschillende routes uitgezet, “uitgebreide” routekaarten hiervoor zijn verkrijgbaar bij het museum. De fietsroutes variëren van 10 tot 40 kilometer.
U kunt ook een fiets arrangement boeken, dit houdt in dat u een bezoek brengt aan het Natuurmuseum en daarna een prachtige fietstocht gaat maken van 2,5 uur over de Holterberg, Sallandse Heuvelrug met gids.
 
Wanneer u iets historisch wilt zien, kunt u langs de Canadese begraafplaats gaan.
Tijdens de bevrijding in 1945 zijn er ongeveer 5515 Canadese militairen gestorven. Een groot deel van die militairen ligt begraven op het Canadese Oorlogskerkhof op de Holterberg. In het daarbij gelegen informatiecentrum kunt u meer informatie vinden over de gesneuveld militairen.
 
Aan het einde van de dag kunt u nog rustig even nagenieten van de natuur, de stilte, de weidse vergezichten en de dierenwereld die de Holterberg u biedt.
 
Voor mensen die moeilijk of slecht ter been zijn, is dit ook een leuk uitje.
Het museum is goed toegankelijk voor mindervaliden en is rolstoelvriendelijk. Verder is er in het museum ook een rolstoel aanwezig voor mensen die die moeilijk of slecht ter been zijn. Wanneer u wilt wandelen is er ook een speciale struinstoel te lenen, deze “buiten” rolstoel kunt u gebruiken om de bossen in te gaan, de rolstoel is makkelijk te gebruiken om over zandpaden te lopen.

Meer informatie kunt u vinden via de website.

Nieuws overzicht