Leuk en leerzaam

Culturele activiteiten

Een middagje uw creativiteit laten prikkelen in een museum, rondstruinen op historische grond van een landgoed of dwalen door de kasteelgangen. Het is allemaal mogelijk in de regio! Wij hebben een aantal leuke tips voor u verzameld.

Landgoed Twickel

Landgoed Twickel

25 minuten rijden

Kijk uw ogen uit op Landgoed Twickel! Dit bijna zeven eeuwen oude landgoed is 4.500 hectare groot. Bewonder het imposante kasteel, de historische boerderijen en geniet van de afwisselende landschappen.
Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe

30 minuten rijden

Laat u inspireren in het Rijksmuseum Twenthe. Hier vindt u de mooiste kunstcollectie van het Oosten van Nederland. Geniet van uiteenlopende kunstwerken die stammen uit de middeleeuwen tot hedendaagse kunst.
Kasteel Weldam

Kasteel Weldam

30 minuten rijden

Kasteel Weldam ligt in een schitterende bosrijke omgeving en behoort tot een van de grootste landgoederen van Oost-Nederland. Het eeuwenoude landgoed bestaat uit bossen, akkers, weilanden, beken, karakteristieke lanen, monumentale huizen en boerderijen.
Openluchtmuseum Ootmarsum

Openluchtmuseum Ootmarsum

35 minuten rijden

Het Openluchtmuseum Ootmarsum neemt u mee naar het Twente van zo'n 100 jaar geleden. Loop door de voormalige boerderijen, authentieke gebouwen en ontdek de historische voorwerpen. U krijgt hier een goede indruk van het leven van vroeger.
Kasteel Bentheim

Kasteel Bentheim

40 minuten rijden

Kasteel Bentheim is de grootste hoogteburcht van Noordwest-Duitsland. Het indrukwekkende complex is al meer dan vijf eeuwen in het bezit van de graven en vorsten van Bentheim en Steinfurt. Er valt hier veel te zien en ontdekken!