Of pak de e-chopper!

Wandelen en fietsen

Twente is een van de mooiste wandel- en fietsregio's van Nederland. De talloze wandel- en fietsroutes brengen u door prachtige natuurgebieden als 'het Wierdense veld' en 'Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug' of door allerlei authentieke dorpjes. Neem bij de receptie gerust allerlei fietsknooppuntkaarten en wandelkaarten van Twente mee. Ook geven onze receptionisten u graag extra informatie en tips! Heeft u zelf geen fiets bij u? Huur dan een fiets bij Jan Stam Fietsverhuur.

Wilt u liever op pad met de e-chopper? Bekijk dan hier alle mogelijkheden.

De Lonnekerberg

De Lonnekerberg

Wandelroute (7 km)

Verken landgoed de Lonnekerberg, ontstaan in de negentiende eeuw. Wandel tussen de loofbomen waar u, als u geluk heeft, vossen en boommarters kunt spotten. Er leven ook verschillende vogelsoorten in dit gebied.
De Dinkel bij Denekamp

De Dinkel bij Denekamp

Wandelroute (10 km)

Tijdens deze wandelroute ziet u één van de laagste, nog natuurlijke rivieren, in Nederland. Vanuit Denekamp wandelt u over landgoed Singraven en de Dinkel. De wandeltocht eindigt weer in Denekamp.
Trage tocht Ootmarsum

Trage tocht Ootmarsum

Wandelroute (15 km)

Ontdek het authentieke en historische Twentse dorpje Ootmarsum tijdens de Trage tocht Ootmarsum. Tijdens deze wandeling van 15 kilometer maakt u heel wat hoogtemeters door het heuvellandschap van Twente.
Fietsend leren

Fietsend leren

Fietsroute (24 km)

Tijden deze fietstocht leert u dankzij de interessante tussenstops steeds meer over de geschiedenis van Twente! U stopt o.a. bij Klooster in de Bardel, het Klompenmuseum Knoop en de historische schuilplaats.
Rauchbier Othmar

Rauchbier Othmar

Fietsroute (45 km)

Fiets van Oldenzaal naar het authentieke dorpje Ootmarsum. De route staat in het teken van Othmar Rauchbier, de winnaar van de Brusselse Beer Challenge in 2014. In Ootmarsum, het eindpunt van de tocht, wordt zijn bier gebrouwen.
Knokenroute

Knokenroute

Fietsroute (46 km)

Tijdens deze route fietst u langs de Plechelmusbasiliek en Rijksmuseum Twente. U kunt ook een leuke tussenstop bij de fruitkwekerij of kaasboerderij die u onderweg tegenkomt maken.